Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Vízidisznó kölykök születtek a budapesti állatkertben

2009. december 04. 17:33, mvmv komment

Már láthatóak a vízidisznó kölykök a Fővárosi Állat- és Növénykert dél-amerikai állatokat bemutató állatházában. A három malac december 12-én született. A hannoveri anyaállat, akit gondozói Fruzsinának neveztek el, még csak három esztendős, ennek ellenére már második alkalommal hozott világra utódokat. A kölykök apja, Roger hatéves és a csehországi Zlínből került Budapestre, írja az állatkert közleménye.

A kicsik nemét egyelőre nem tudni, így nevet is csak később fognak kapni. A most született utódokon és a két felnőtt állaton kívül a pár tavaly áprilisban született négy, most már csaknem kifejlett méretű kölyke alkotja a fővárosi vízidisznó csapatot. A vízidisznó (Hydrochoerus hydrochaeris) a legnagyobb ma élő rágcsálófaj. A kifejlett állatok testtömege a 65 kg-ot is elérheti. A faj elterjedési területe Dél-Amerika nagyobbik felét magába foglalja. Magyar elnevezését elsősorban annak köszönheti, hogy különösen kedveli a vizes élőhelyeket, a gyenge sodrású folyóvizeket, illetve a llano néven ismert füves síkságokat, amelyeket az esőzések után hosszabb ideig víz borít. A sertésfélékhez – rágcsálóként – nincs túl sok köze, viszont aránylag közeli rokonságban áll a jól ismert tengerimalacokkal, fogalmaz a közlemény.

A vízidisznó őshazájában nem számít ritka állatnak, annak ellenére, hogy Dél-Amerikában sok helyen gasztronómiai jelentősége is van ezeknek a jószágoknak: magyarán mondva megeszik őket. Az Állatkert vízidisznói a Dél-Amerikai állatokat bemutató állatházban láthatók, több más újvilági állat, köztük tapírok, arany agutik és mókusmajmok társaságában. (fotók: Bagosi Zoltán)

fotó állatkert kölyök vízidisznó

Cukifaktor: (4/5)
Szerintetek: (4,8/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.